Tutorial menggunakan Photobook Designer – Bahagian 1
Sep20

Tutorial menggunakan Photobook Designer – Bahagian 1

Hi dan Assalamualaikum untuk semua.. Jom kita sambung lagi tutorial nak buat Photobook guna software Photobook Designer ni..hehe.. Kalau terlepas post sebelum ni boleh bace kat sini: Tutorial menggunakan Photobook Designer – Pengenalan. Sebelum bermula saya cuma nak highlightkan pasal saiz-saiz photobook yang ada. Secara ringkasnya boleh lah rujuk gambar di bawah ni untuk saiz-saiz photobook yang ada ditawarkan. Selain itu kita...

Read More
Tutorial menggunakan Photobook Designer – Pengenalan
Aug28

Tutorial menggunakan Photobook Designer – Pengenalan

Sebelum ini saya ada buat pos tentang Custom Album; perlu atau tidak dan alternatifnya (will open in new tab). Kalau belum baca lagi bolehlah baca dulu post tu, tapi tanak bace pon okay je… Untuk tutorial ni saya akan gunakan software Photobook Designer by Photobook Malaysia. Kalau belum ada bolehlah download di website mereka dulu (will open in new tab) serta install di laptop atau komputer, dan untuk lebih mudah lagi Photobook...

Read More
Custom Album, perlu atau tidak?? Alternatifnya?
Mar14

Custom Album, perlu atau tidak?? Alternatifnya?

Kalau kita tengok pakej-pakej dari photographer perkahwinan ni sudah pasti akan disertakan dengan album, tetapi biasanya terdapat 2 jenis album yang akan ditawarkan oleh jurugambar perkahwinan ni iaitu Sticky Album ataupon Custom Album juga kadang-kadang juga dikenali sebagai Coffee Table Album. Sticky Album ni rasanya semua pon tau kan? Album yang ada plastik nipis, lepas tu kita buka plastik nipis tu dan susun-susun gambar dan...

Read More
%d bloggers like this: