Cara Buat Bunga dari Duit Kertas untuk Gubahan Mas Kahwin [Tutorial]
Nov05

Cara Buat Bunga dari Duit Kertas untuk Gubahan Mas Kahwin [Tutorial]

Assalamualaikum :D, Alhamdulillah, buat pertama kalinya saya nak post tutorial mengenai cara-cara untuk membuat bunga dengan menggunakan duit kertas. Bunga-bunga ini kemudiannya boleh digubah untuk membuat Gubahan dulang untuk Mas Kahwin daripada pihak pengantin lelaki. Contoh gubahan duit Mas Kahwin yang telah siap adalah seperti di bawah. Bahan dan peralatan yang diperlukan: 3 keping duit RM 50 untuk sekuntum bunga. Dawai Halus...

Read More
Hantaran Bunga Segar Mewangi.
Oct26

Hantaran Bunga Segar Mewangi.

Amboi! Tajuk, bukan main lagi. Hehe. Okay, kali ni saya nak belanja gambar-gambar gubahan hantaran untuk bunga segar pula. Biasanya hantaran bunga segar ni bagus jika lokasi majlis tak berapa jauh. Kiranya tidak la nak ambil masa berjam-jam pula nak sampai ke lokasi majlis. Takut sampai nanti dah tak segar pula. Hantaran ini merupakan pemberian dari pihak lelaki kepada pihak perempuan. Ada 5 dulang semuanya. Sirih Junjung Bekas Cek...

Read More
Nama Baru – HantaranKahwin By Eida.
Oct21

Nama Baru – HantaranKahwin By Eida.

Assalamualaikum. Ada tak yang perasan nama baru untuk blog ni? Dah lama tukar baru la nak buat post tentang ni. Maaf sebab dah lama tak dapat post apa-apa pon di blog ni. Berbalik semula kita kepada tajuk. Hantaran Kahwin kini berubah ke nama baru yang lebih personal gitu. Ye lah kan dah lama kami gunakan nama Hantaran Kahwin, tapi macam terlalu general, tak menampakkan identiti. Jadi baru-baru ini kami buat keputusan untuk tambah...

Read More
Tutorial menggunakan Photobook Designer – Bahagian 1
Sep20

Tutorial menggunakan Photobook Designer – Bahagian 1

Hi dan Assalamualaikum untuk semua.. Jom kita sambung lagi tutorial nak buat Photobook guna software Photobook Designer ni..hehe.. Kalau terlepas post sebelum ni boleh bace kat sini: Tutorial menggunakan Photobook Designer – Pengenalan. Sebelum bermula saya cuma nak highlightkan pasal saiz-saiz photobook yang ada. Secara ringkasnya boleh lah rujuk gambar di bawah ni untuk saiz-saiz photobook yang ada ditawarkan. Selain itu kita...

Read More
Gubahan Hantaran Warna Mint Green.
Sep17

Gubahan Hantaran Warna Mint Green.

Assalamualaikum dan hi kepada semua, Lama pulak saya tak jenguk blog hantaran kahwin ni..huu..maaf sebab terlambat nak post gambar-gambar untuk gubahan hantaran bertemakan warna Mint Green ni. Jadi seperti yang saya janjikan sebelum ni jom kita tengok gambarnya..   Klik je gambar kat bawah ni kalau nak tengok lagi gambar hantaran warna mint green ni. Untuk koleksi gubahan kali ni barang-barang dari pengantin lelaki kepada...

Read More
Gubahan Tema Warna Mint Green (Sneak Peak)
Aug31

Gubahan Tema Warna Mint Green (Sneak Peak)

Gubahan dalam warna Mint Green ni baru je siap beberapa hari lepas. Nanti baru update gambar full. 😀 Tengok dari jauh dulu ye..hehehe.. Untuk maklumat harga pakej anda hanya perlu ke page Harga Gubahan Hantaran. Jika anda ada sebarang persoalan anda boleh ke laman FAQs kami. Mungkin disitu anda akan mendapat jawapannya. Untuk tempahan sila email butiran seperti tarikh majlis, dan tema warna ke...

Read More
Page 1 of 912345...Last »
%d bloggers like this: