Tips Malam Pertama Anda..
Apr06

Tips Malam Pertama Anda..

Bagi yang sudah merancang untuk berkahwin buat masa terdekat ini sudah tentu segala persediaan untuk kenduri-kendara, gubahan hantaran, kad kahwin dan segalanya tu sudah hampir selesaikan..tapi apakah pula persediaan anda untuk malam pertama? Bersediakah anda? hehe..:D Sukalah saya nak kongsi tips malam pertama dengan anda. Malam pertama ni, adalah waktu yang amat menegangkan bagi pasangan pengantin baru. Yelah, apa-apa pon yang kita...

Read More
Gubahan Hantaran 101
Jun23

Gubahan Hantaran 101

Kali saya nak kongsi tentang apa yang korang perlu pertimbangkan untuk Hantaran ni. Pertama sekali korang perlu buat keputusan samada korang mahu buat sendiri Gubahan Hantaran ini atau pon hantarkan kepada Pakar-pakar Gubahan Hantaran seperti mak saya..hehe..:D Kalau korang nak buat sendiri tak ada masalahlah untuk mencari pembuat Gubahan Hantaran ni tapi korang kenalah bersedia untuk ke sana ke sini mencari segala bahan-bahan yang...

Read More
Cenderahati untuk Tetamu..
Apr29

Cenderahati untuk Tetamu..

Bercerita mengenai cenderahati untuk tetamu ini,  banyak yang dapat dibuat sebagai cenderahati. Sebagai contoh, masa saya berkahwin dulu ( setahun yang lepas..tak lah lama sangatkan? bole diguna pakai lagi..:p) setiap seorang tetamu dewasa sepatutnya akan dapat 1 bunga telur dan 1 beg kertas yang mengandungi sapu tangan dan bahulu. Saya pernah pergi ke perkahwinan rakan saya dan mendapat 1 kotak songket yang mengandungi 3 biji...

Read More
Masa Terbaik untuk Membeli Barang Hantaran
Apr28

Masa Terbaik untuk Membeli Barang Hantaran

Saya rasa semua orang pon tahu yang negara kita Malaysia ni memang tak putus-putus dengan pelbagai ‘SALE‘. Menjelang tahun baru kita ade New Year Sale, lepas tu Chinese New Year Sale, Hari Raya Sale dan banyak lagi la kalau nak di listkan..:D Semua perayaan yang kita sambut mesti akan ada Special Sale untuk tu. Ditambah lagi dengan Member’s day sale..ha..memang sale sepanjang tahun! :p Lupa pula saya nak sebut pasal...

Read More
Barang yang sesuai sebagai hantaran
Apr25

Barang yang sesuai sebagai hantaran

Agak-agaknya apa aje barangan yang sesuai untuk dibuat hantaran ye? Sekarang ni macam-macam barangan yang dapat dibuat barang hantaran samada untuk pertunangan ataupun perkahwinan. Dari yang murah seperti kain pelekat sampai la ke mahal-mahal seperti handycam la, handphone la..dan sebagainya.Apa-apa pon barang hantaran ni depend la on our budget pulak. Nanti karang dah berhabis dengan barang hantaran persediaan lain pulak ntah ke...

Read More