Cara Buat Bunga dari Duit Kertas untuk Gubahan Mas Kahwin [Tutorial]
Nov05

Cara Buat Bunga dari Duit Kertas untuk Gubahan Mas Kahwin [Tutorial]

Assalamualaikum :D, Alhamdulillah, buat pertama kalinya saya nak post tutorial mengenai cara-cara untuk membuat bunga dengan menggunakan duit kertas. Bunga-bunga ini kemudiannya boleh digubah untuk membuat Gubahan dulang untuk Mas Kahwin daripada pihak pengantin lelaki. Contoh gubahan duit Mas Kahwin yang telah siap adalah seperti di bawah. Bahan dan peralatan yang diperlukan: 3 keping duit RM 50 untuk sekuntum bunga. Dawai Halus...

Read More
Tutorial menggunakan Photobook Designer – Bahagian 1
Sep20

Tutorial menggunakan Photobook Designer – Bahagian 1

Hi dan Assalamualaikum untuk semua.. Jom kita sambung lagi tutorial nak buat Photobook guna software Photobook Designer ni..hehe.. Kalau terlepas post sebelum ni boleh bace kat sini: Tutorial menggunakan Photobook Designer – Pengenalan. Sebelum bermula saya cuma nak highlightkan pasal saiz-saiz photobook yang ada. Secara ringkasnya boleh lah rujuk gambar di bawah ni untuk saiz-saiz photobook yang ada ditawarkan. Selain itu kita...

Read More
Tutorial menggunakan Photobook Designer – Pengenalan
Aug28

Tutorial menggunakan Photobook Designer – Pengenalan

Sebelum ini saya ada buat pos tentang Custom Album; perlu atau tidak dan alternatifnya (will open in new tab). Kalau belum baca lagi bolehlah baca dulu post tu, tapi tanak bace pon okay je… Untuk tutorial ni saya akan gunakan software Photobook Designer by Photobook Malaysia. Kalau belum ada bolehlah download di website mereka dulu (will open in new tab) serta install di laptop atau komputer, dan untuk lebih mudah lagi Photobook...

Read More
Buat sendiri Bunga Tangan untuk Majlis Perkahwinan Anda
Nov27

Buat sendiri Bunga Tangan untuk Majlis Perkahwinan Anda

Dah lama saya tak update blog hantaran kahwin ni..agak sibuk dengan kerja-kerja harian 😀 Kali ini saya nak berkongsi dengan anda semua bagaimana anda boleh buat sendiri Bunga Tangan untuk Majlis Perkahwinan anda. Di bawah ni ada video yang terbahagi kepada 2 bahagian bagaimana untuk membuat bunga tangan yang ringkas dengan menggunakan bunga ros. Setelah melihat video-video di atas sudah tentu anda boleh membuat bunga tangan anda...

Read More
%d bloggers like this: