Selamat Tahun Baru 2018
Jan01

Selamat Tahun Baru 2018

Assalamualaikum 🙂 Alhamdulillah. Kejap je rasanya, dah pon kita menjejak kaki ke tahun 2018. Kami di Hantaran Kahwin By Eida mendoakan kepada semua yang membaca post ini semoga tahun ini semua pon dilimpahi rezeki dan diberi kebahagiaan dunia dan akhirat. Tak lupa juga semoga Allah kurniakan kesihatan yang baik buat semua, supaya tahun ini dapat kita tingkatkan lagi produktiviti dan meningkatkan taraf hidup kita di dunia dan juga...

Read More
Hantaran Bunga Segar Mewangi.
Oct26

Hantaran Bunga Segar Mewangi.

Amboi! Tajuk, bukan main lagi. Hehe. Okay, kali ni saya nak belanja gambar-gambar gubahan hantaran untuk bunga segar pula. Biasanya hantaran bunga segar ni bagus jika lokasi majlis tak berapa jauh. Kiranya tidak la nak ambil masa berjam-jam pula nak sampai ke lokasi majlis. Takut sampai nanti dah tak segar pula. Hantaran ini merupakan pemberian dari pihak lelaki kepada pihak perempuan. Ada 5 dulang semuanya. Sirih Junjung Bekas Cek...

Read More
Nama Baru – HantaranKahwin By Eida.
Oct21

Nama Baru – HantaranKahwin By Eida.

Assalamualaikum. Ada tak yang perasan nama baru untuk blog ni? Dah lama tukar baru la nak buat post tentang ni. Maaf sebab dah lama tak dapat post apa-apa pon di blog ni. Berbalik semula kita kepada tajuk. Hantaran Kahwin kini berubah ke nama baru yang lebih personal gitu. Ye lah kan dah lama kami gunakan nama Hantaran Kahwin, tapi macam terlalu general, tak menampakkan identiti. Jadi baru-baru ini kami buat keputusan untuk tambah...

Read More
Kami kini di Instagram!
Jun04

Kami kini di Instagram!

Assalamualaikum, Maaflah sebab dah lama tak update ape2 kat blog ni..mak saya pon memang bab2 suruh update ni memang dia tak reti..dah ajar dah..hehehe..jadinya baru je beberapa hari lepas saya createkan account Instagram je untuk dia..dan rasanya lebih mudah untuk dia update gubahan hantaran yang terbaru dia buat. Alhamdulillah walaupon blog ni sunyi je tapi tempahan tetap ada. Sila lah follow ye instagram @hantarankahwin. Load...

Read More
Tutorial menggunakan Photobook Designer – Bahagian 1
Sep20

Tutorial menggunakan Photobook Designer – Bahagian 1

Hi dan Assalamualaikum untuk semua.. Jom kita sambung lagi tutorial nak buat Photobook guna software Photobook Designer ni..hehe.. Kalau terlepas post sebelum ni boleh bace kat sini: Tutorial menggunakan Photobook Designer – Pengenalan. Sebelum bermula saya cuma nak highlightkan pasal saiz-saiz photobook yang ada. Secara ringkasnya boleh lah rujuk gambar di bawah ni untuk saiz-saiz photobook yang ada ditawarkan. Selain itu kita...

Read More
Page 1 of 1312345...10...Last »
%d bloggers like this: