Koleksi Gubahan Hantaran Warna Merah dan Putih

Gubahan hantaran yang bertemakan warna merah dan putih ini merupakan Gubahan Hantaran untuk MajlisΒ  Perkahwinan Mai. Buah Strawberry di tambah untuk memaniskan lagi gubahan-gubahan ini.

Antara barang-barang yang yang dijadikan hantaran untuk diberi kepada pihak pengantin perempuan:

  • mas kahwin
  • handbag & kasut
  • perfume
  • coklat
  • sangkar buah
  • sirih junjung

Sila klik gambar untuk lihat dengan lebih jelas..

Jikalau berminat untuk menempah gubahan hantaran boleh la berhubung dengan Puan Noridah di 013-3693240. Untuk melihat barang yang kami ada atau nak lihat sendiri macam mana kombinasi warna dan sebagainya boleh la buat appointment ye..

Author: Beba

Saya merupakan seorang Mak anak dua yang sekali-sekali menulis di blog Hantaran Kahwin ni. Yang pakar tentang Gubahan Hantaran adalah Mak saya, Pn. Noridah, bukan saya. :D Saya berminat dengan kerja kreatif, tak kisah sama ada handmade ataupon yang gunakan software di komputer. Ada masa saya menjahit, di masa lain pula saya buat design untuk blog/website. Saya juga mempunyai blog sendiri di: http://beba-anas.com.

Share This Post On

22 Comments

  1. salam…hai..saya akan melansungkan perkawinan pada bulan 10 pada tahun neh…saya ingin tahu cara untuk membuat barang hantaran mengikut bajet yang sederhana…

    Post a Reply
  2. salam…sy akan melangsungkan perkhwinan pada……………,kemgkinan perkhwinan kami nnti akan diadakan didewan,blh tlg bg idea u pelamin dan pakaian yg sesuai dgn bujet sederhana.thanks.

    Post a Reply
    • salam watifadilla,

      pertama sekali saya nak minta maaf sebab kami di hantaran kahwin ni bukan perunding majlis perkahwinan. Kami hanya menawarkan khidmat tempahan gubahan hantaran sahaja, untuk soalan watifadilla saya rasa lebih baik cik tanya kepada yang pakar, atau pon refer kepada majalah pengantin atau pon majalah2 yang berunsur perkahwinan yang lain.

      Maaf kerana tidak dapat membantu.

      Post a Reply
  3. abg sy akn brkwin pd bln 6 nie..die memilih utk buat tema wrne putih + merah..
    sy akn m’bntu abg sy mbuat hntaran..
    mslh sy skarg sy x de idea la gubah hntaran trsebut…
    diharap dapat membantu….

    Post a Reply
    • salam suziewati,

      untuk idea ni saya cadangkan suziewati rujuk gambar-gambar gubahan hantaran orang lain macam dalam majalah pengantin, majalah koleksi gubahan hantaran etc. Banyak sekarang ni di kedai2 buku, tak pon boleh google je gambar-gambar gubahan hantaran di internet. Dari situ suziewati boleh tengok macam mana yang suziewati berminat dan dapatkan idea gubahan, samada nak buat yang lebih kurang macam dalam gambar or tukar2 ikut kreativiti sendiri tu pilihan awak.. πŸ˜€

      Post a Reply
  4. salam sy bru nk bertunangn pada hujung thun nie cme bgaimana sy nk buat tempahan mengikut bget yg sederhana…boleh sy thu lokasi dimana blh sy buat pilih…

    Post a Reply
  5. salam..saye nk bertanya untuk letak hantaran tu pakai apa? gabus atau apa yek

    Post a Reply
    • salam ayu,

      letak atas alas polisterin tu, beserta alas dulang and dulang kat bawah tu..

      Post a Reply
  6. slluny hntran yg wjib phak pmpuan hntr kpda phak laki ape?

    Post a Reply
    • salam liza,

      kalau yang wajib tu cuma mas kahwin jek la..tu pon untuk pihak lelaki..hantaran kahwin ni cuma adat. πŸ˜€ Saya ada buat post mengenai barang2 yang boleh dibuat hantaran perkahwinan..cuba liza browse di blog ni.. πŸ˜€

      terima kasih..

      Post a Reply
  7. wow,cantiknya gubahan hantaran tu…tapi sayank cari gubahan hantaran tema hitam putih….tapi x de… πŸ™‚

    Post a Reply
  8. bukan sayank tapi saya…tq……. πŸ™

    Post a Reply
    • salam alia,

      terima kasih.. πŸ˜€ umm..kalau hitam putih betul2 takde..tapi kalau hitam, putih and ade silver tu ade la..tapi saya tak upload lagi..hehe..nanti saya upload kalau alia berminat…

      Post a Reply
    • salam alyn,

      perniagaan kami berada di kajang selangor, kalau alyn nak datang tengok ke ape2 please call Pn. Noridah di 013-3693240 ye..and set up appointment..kami takde kedai.. πŸ˜€

      Post a Reply
  9. salam beba..
    ada menyewakan bekas hantaran tak seperti sangkar burung ke, bakul yang berkaki dan sebagainya?

    Post a Reply
    • salam alyn,

      maaf..memang tak ada buat untuk di sewa dah..sekarang ni semua included kalau buat tempahan gubahan jek..

      Post a Reply
  10. bunga yang diguna fresh flower atau plastik? πŸ™‚

    Post a Reply
    • salam yana,

      untuk gubahan ni pakai bunga plastik jek..kalau nak pakai fresh flower harga lain sikit…but kena call or email Pn.Noridah kalau nak tau more details.. πŸ˜€

      Post a Reply
  11. askum..nak tanye..u ade amik tempahan ke?bleh bg no phone x..

    Post a Reply
    • salam,

      ye..untuk tempahan sila call puan noridah di 013-3693240

      thanks..

      Post a Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: