Senarai lagu-lagu di Hari Bahagia anda – Lagu-lagu Melayu

lagu yang sesuai di majlis perkahwinanAda sesetengah pengantin menyediakan set karaoke di Majlis Perkahwinan mereka. Dalam kes ni tak perlulah sediakan senarai lagu yang nak didendangkan di Majlis Perkahwinan. Ada pula yang tak sukakan karaoke..katanya rosak majlis bila orang menyanyi tak sedap dan sumbang. Hehehe..:D Semua pon bergantung kepada pasangan pengantin dan keluarga pengantin itu sendiri.

Di bawah ini saya senaraikan antara lagu-lagu melayu yang sesuai seandainya anda perlu memilih lagu untuk didendangkan di Majlis Kahwin anda.

  • Rossa – Ayat-ayat Cinta
  • Ungu – Tercipta Untukku
  • Dealova- Once
  • Kau Kekasihku- Siti Nurhaliza
  • Keabadian Cinta – Anuar Zain
  • Semua Untukmu – Anuar Zain
  • Cahaya Cinta – Siti Nurhaliza
  • Hanya Satu – Nora
  • Istimewa – Indigo
  • Dengarkanlah – Glenn Fredly & Amy Mastura
  • Pasti – Ning Baizura
  • Aku Cinta Padamu – Glenn Fredly
  • Ketulusan Hati – Anuar Zain
  • Pada Senyum Mu – Radiostar
  • Sempurna – Andra & The Backbone

Masih banyak lagi lagu-lagu melayu yang ada dan sesuai untuk diperdengarkan di majlis-majlis perkahwinan. Jika anda ada lagu-lagu melayu yang anda rasa sesuai apa kata anda kongsikan bersama di ruangan komen.

Author: Beba

Saya merupakan seorang Mak anak dua yang sekali-sekali menulis di blog Hantaran Kahwin ni. Yang pakar tentang Gubahan Hantaran adalah Mak saya, Pn. Noridah, bukan saya. :D Saya berminat dengan kerja kreatif, tak kisah sama ada handmade ataupon yang gunakan software di komputer. Ada masa saya menjahit, di masa lain pula saya buat design untuk blog/website. Saya juga mempunyai blog sendiri di: http://beba-anas.com.

Share This Post On

6 Comments

  1. beba dear~,
    ni dah masa utk ain menaikkan gear persediaan nih.
    so nak jadikan beba punye page nih rujukan sket.

    nanti consult2 sket ek?
    =D

    (p/s:bib,seksanyaaaa poket nk kat2 kawen weh T-T)

    Post a Reply
    • bule saje..:D walaupon pengalaman yang tak de la seberapa tp mesti cuba tolong punye..besh sebenarnya bile difikirkan balik masa buat persediaan kahwin ni..eventho memang pening fikirkan budget..hahaha…:D

      Post a Reply
  2. boleh list kan senarai lagu – lagu inggeris untuk majlis perkahwinan tak?? urgent!!

    Post a Reply
    • salam ali rafiq,

      dah ada dah listnya..tapi belum post lagi..nanti saya post ek.. 😀

      Post a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Senarai lagu-lagu di Hari Bahagia anda – Lagu-lagu English – Bahagian 1 | hantarankahwin.com - [...] ini saya ada senaraikan lagu-lagu melayu untuk Hari Perkahwinan anda. Kali ini saya senaraikan antara lagu-lagu english yang boleh…

Leave a Reply

%d bloggers like this: